Заек с горчица

08/01/2012
от АлбенаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 136
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 заек
  • сметана - заквасена - 4 с.л.
  • горчица - дижонска 4 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава нарязана на полумесеци
  • моркови - 6 бр. нарязани на кръгчета
  • резене - 1 глава нарязано на кръгчета
  • коняк - 3 с.л. по желание или ябълкова ракия
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива, подсушава се и се нарязва на порции. Поръсва се със сол и черен пипер.

Половината от зехтина се загрява и в него се слага лукът. След като омекне, се прибавят морковите и резенето. Разбърква се на умерен огън 2-3 мин. Подправя се със сол и пипер на вкус. Налива се конякът и се запалва. Когато изгасне, се отстранява от огъня.

Смесват се сметаната, горчицата и останалият зехтин. Месото се намазва обилно със сместа. Всяко парче се поставя в центъра на парче хартия за печене, а върху него се подреждат фламбираните зеленчуци. След това се увива добре. Пече се в загрята фурна на 200°С за 40-50 мин.
подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гладен съм
Гладен съм
06.09.2013 19:43
Супер рецепта! Имаме си домашен заек, а аз съм мноого гладен в момента
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв