Запържени агнешки джолани

06/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо332
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, загрявате зехтина в голям тиган и запържвате агнешкото, докато стане леко кафяво. След това го изваждате и в същия тиган приготвяте лука и чесъна, докато омекнат.

Добавете бульона, водата, доматите, розмарина и филетата аншоа. Оставете ястието да заври, след което върнете обратно агнешкото, намалете огъня, покрийте съда и оставете да ври, без да покривате, за около час. Разбърквайте от време на време, след това открийте и оставете да къкри още 45 минути, докато агнешкото стане крехко.

През това време нарежете чушките на четвъртинки, отстранете семките и изпечете на грил или в много гореща фурна, докато станат черни и на мехурчета. След това ги покрийте за около 5 минути, обелете ги и ги нарежете на ивици.

Накрая, прибавете чушките към агнешкото, без да покривате. След 5 минути може да махнете ястието от огъня и да го подправите.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар