Пъдпъдък със салата от смокини и портокали

09/10/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци – 6 бр.
  • портокали – 3 бр.
  • смокини – 4 бр.
  • мизуна – 100 г японска
  • орехи – 60 г американски
  • За портокаловия меден дресинг
  • портокалов сок – 80 мл
  • зехтин – 60 мл
  • мед – 2 с.л.
  • чесън – 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе дресинга, като за целта сложите всички продукти в буркан и го разклатите добре, след което подправите.

Измийте пъдпъдъците под студена вода и попийте с абсорбираща хартия водата. Отрежете шийките и с помощта на кухненска ножица отрежете пилетата по дължината на гръбначната кост и я отстранете.

Разполовете ги през гръдната кост и месото намажете с дресинга. Пъдпъдъците изпечете на грил или барбекю.

През това време нарежете портокалите и добавете другите продукти и остатъка от дресинга. Разделете салатата в чинии и поставете отгоре от пъдпъка. По желание може да поръсите с кедрови ядки.

подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар