Пиле с шоколадов сос

18/05/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2,5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Първо измийте месото под студена вода и го забършете с абсорбираща хартия. С помощта на кухненски ножици разрежете пилетата по дължината на гръбначната кост и я премахнете.

Разполовете ги през гръдната кост и всяка половина нарежете на още две парчета. Пилешкото оваляйте в брашно и изтупайте излишното. В голям тиган загрявате зехтина и запържвате месото, докато стане кафяво. Вадете го върху хартия, за да попие мазнината.

В същия тиган запържете лука и чесъна, докато омекнат, след което добавете карамфила и индийското орехче. Върнете пилешкото в тигана, заедно с доматите, чушката и виното. Покрийте и оставете да къкри за около 20 минути.

След това махнете капака и оставете ястието още 20 минути на огъня, докато пилето омекне, а сосът се сгъсти. Добавете шоколада и разбърквайте, за да се получи гладка смес.

Накрая прибавете и канелата, подправете на вкус и сервирайте пилето, поръсено с магданоз.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар