Пиле с шоколадов сос

18/05/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пиле – 6 бр. по 500 г
  • брашно – 50 г
  • зехтин – 60 мл
  • лук – 1 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • канела – 1 пръчка
  • карамфил – 1/4 ч.л.
  • индийско орехче – 1/2 ч.л.
  • домати – 800 г от консерва
  • чушки – 1 бр. червена
  • бяло вино – 250 мл
  • шоколад – 60 г черен
  • магданоз – 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте месото под студена вода и го забършете с абсорбираща хартия. С помощта на кухненски ножици разрежете пилетата по дължината на гръбначната кост и я премахнете.

Разполовете ги през гръдната кост и всяка половина нарежете на още две парчета. Пилешкото оваляйте в брашно и изтупайте излишното. В голям тиган загрявате зехтина и запържвате месото, докато стане кафяво. Вадете го върху хартия, за да попие мазнината.

В същия тиган запържете лука и чесъна, докато омекнат, след което добавете карамфила и индийското орехче. Върнете пилешкото в тигана, заедно с доматите, чушката и виното. Покрийте и оставете да къкри за около 20 минути.

След това махнете капака и оставете ястието още 20 минути на огъня, докато пилето омекне, а сосът се сгъсти. Добавете шоколада и разбърквайте, за да се получи гладка смес.

Накрая прибавете и канелата, подправете на вкус и сервирайте пилето, поръсено с магданоз.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар