Пържен ориз по китайски

27/10/2010
Лили
отЛилиНовак
"Обичаш ориз по китайски? Ето класическия начин за неговото приготвяне. И ще ти хареса! Гаранция Франция "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо267 093
  • Преглеждания за месеца2902
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментирана25 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява предварително. Изсипва се в предварително сгорещено олио. Пържи се десетина минути, като се бърка непрекъснато. Към ориза се прибавят ситно нарязаното месо и 1 ч.л. вегета (или натриев глутамат)

Яйцата се разбиват и с тях се залива оризът. Ястието се разбърква и се сваля от огъня.

Преди да се поднесе, се поръсва с нарязан на ивички лук.

подобни рецепти тук
5 26
4 14
3 8
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (25)

Потребител#208481
Лили можеш ли да ни кажеш ли нещо повече за натриевия глутамат? До колкото знам натрий има и в сапуна но глутамат какво е?
1
0
Катя Благоева
Оризът ми е любим!
1
2
svilena
svilena
03.03.2016 15:55
uob6te ne se pravi taka purjeniq oriz po kitajski....
20
6

Виж всички коментари или напиши такъв