Бисквитена торта със сметана

25/06/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 319
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 5-6 супени лъжици вода накиснете желатина и като набъбне, на водна баня го разтопете.За да се поохлади, го оставете настрани.

Сметаната и размекнатото краве масло разбийте на пухкав крем.

Киселото мляко разбийте със захарта, след това добавете бадемите, стафидите, натрошените бисквити и ореховите ядки.

Сипете половината желатин, съединете със сметанов крем и разбъркайте до гладка маса.

В облята със студена вода тортена форма пресипете повърхността и изравнете повърхността ѝ. Отгоре подредете плодове по избор-половинки кайсии, вишни или череши без костилките, праскови, нарязани на резени, половинки ягоди и залейте с останалия желатин.

Преди да поднесете тортата, я оставете в хладилника да се желира добре.подобни рецепти тук
5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар