Солена треска в пикантен доматен сос с картофи

05/06/2014
Анонимен
отАнонименНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо225
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете треската от солената вода и я сложете в тиган. Залейте я с вода така че да потъне и варете. Отстранете тигана от котлона, когато водата заври и я оставете настрани да се охлади.

Загрейте зехтина в среден по големина тиган. Изпържете вътре лука и след 5 минути прибавете чесъна. Гответе още около минута. След това добавете нарязаните чушки и домати. Залейте с доматеното пюре и прибавете меда, мащерката и лимоновия сок. Овкусете с двата вида пипер и сол. Разбъркайте добре и продължете с пърженето.

Разполовете картофите и ги нарежете на кръгчета. Отцедете рибата и запазете водата от варенето. Загрейте грила на средна температура. В останалата от варенето на рибата вода сварете картофите за около 8 минути. Не слагайте повече сол.

Отстранете кожата и костите на рибата. Сложете една 1/3 от доматения сос в касерола, след това прибавете картофите, рибата и останалия сос. Смесете галетата с магданоза и поръсете отгоре. Сложете ястието да се пече за 10 минути и след това сервирайте.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар