Кремсупа от картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кремсупа от картофи1 / 2
29/09/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • лук - 20 гр.
  • картофи - 700 гр.
  • моркови - 15 гр.
  • прясно мляко - 400 мл.
  • масло - 40 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 10 гр.
  • сол
  • крутони
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените, измити и нарязани на ситно лук и моркови се задушават в част от маслото до омекване на продуктите, след което се заливат с гореща вода и се посоляват. След завирането на течността се прибавят картофите, също нарязани на дребно. След като се сварят, зеленчуците се пасират.

Отделно се приготвя бешамелов сос с част от млякото, брашното и маслото и се прибавя към пасираните зеленчуци. Ако е необходимо, супата се разрежда с малко топла вода и се оставя да ври за около 10 мин. на тих огън.

Накрая супата се сваля от котлона и се застройва с яйцата, разбити с останалото мляко.

Крем супата се поднася с крутончета от хляб и сметана (по избор).

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#202609
Потребител#202609
Доста оранжева ми се вижда на снимката, за да е от картофи! Тази от снимката прилича на доматена крем супа
11.12.2017 15:17