Патешки гърди с нар

21/06/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо352
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и изпържете вътре лука и куркумата докато омекнат. Прибавете орехите и пилешкия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и сложете сместа да се вари, непокрита за около от 20 минути. Разбърквайте от време на време.

Разполовете наровете и сложете семето им купа. Запазете семената от един нар. Останалите пасирайте в блендер. Смесете сока от нар с лимоновия сок и захарта.

Премахнете кожата от патешките гърди с остър нож. Загрейте останалия зехтин в тиган и изпържете патешките гърди.

Гответе около 10 минути, като изсипвате част от мазнината от време на време. След това обърнете и гответе още 3-4 минути. Преместете патешкото в чиния.

Изсипете сока от нар в тиган, към него прибавете орехите и бульона и варете 15 минути, като разбърквате с дървена лъжица, докато сосът се сгъсти.

Сервирайте патешките гърди, нарязани и заляти с малка част от соса. Гарнирайте с останалата част от семето на нара.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар