Агнешко бутче с чесън и розмарин

22/05/2009
от Sisi IvanovaНовак
"Класическо ястие, което винаги ще е на мода!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции7-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 023
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - бутче - 2 кг.
  • розмарин - 2 стръка
  • чесън - 8 скилидки
  • масло - 20 г меко масло
  • черен пипер - 1 ч. л. смлян

Начин на приготвяне

С помощта на ножа се правят дълбоки разрези по бутчето. Скилидките чесън се обелват и се нарязват на филийки. Розмаринът се скълцва на едро. Мекото масло се разбърква със смления черен пипер. Бутчето се шпикова с чесън и розмарин. Намаслява се отгоре с маслото.

До този момент бутчето може да бъде приготвено, покрито и оставено за една нощ в хладилника или да се замрази. Пече се непокрито в предварително загрята фурна на 200-210 15 минути. Фурната се намалява до 180-190 С и се пече отново непокрито 1 час и 15 минути или до готовност.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар