Печено рибно филе с пиперки

22/07/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо197
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • риба – 800 г филе
  • олио – 100 мл
  • чушки – 6 бр. червени
  • лук – 2 глави
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • чесън – 10 скилидки
  • лимони – 1 бр.
  • червено вино – 100 мл
  • сланина – 100 г
  • черен пипер – 10 - 15 зърна
  • магданоз – 6 - 7 стръка
  • сол – ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се посолява и се поръсва с лимонов сок. Оставя се да престои 1 час и се изпича в намазана с мазнина тава.

В останалата мазнина се задушават нарязаният лук, чесън, чушки, червеният и черен пипер и накълцаният магданоз.

Залива се с виното, посолява се и се оставя да поври 15 минути.

Изсипва се върху изпечената риба, а отгоре се поръсва с парченца запържена сланина.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар