Зелева супа с бекон
02/05/2014

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отМарина НордНовак1219
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- зеле - 1 глава
- бекон - 200 г
- моркови - 1 бр.
- целина - 1/4 глава
- пащърнак - 50 г
- магданоз - 5 - 6 стръка
- доматено пюре - 1 с.л.
- масло - 1 ч.л.
- сол - 1 ч.л.
- брашно - 1 с.л.
Начин на приготвяне
Целината, морковът и пащърнакът се нарязват и се пускат във вряща подсолена вода. Поръсва се с накълцаният магданоз и всичко се вари 5 минути.
Добавя се нарязаното на ситно зеле и се вари до омекване. Брашното се размива в доматеното пюре и малко вода и се добавя към супата, заедно със ситно нарязания бекон.
Супата се вари още малко и когато се свали от котлона, се добавя маслото.
подобни рецепти тук
Добавя се нарязаното на ситно зеле и се вари до омекване. Брашното се размива в доматеното пюре и малко вода и се добавя към супата, заедно със ситно нарязания бекон.
Супата се вари още малко и когато се свали от котлона, се добавя маслото.
подобни рецепти тук