Задушено червено зеле по шведски

27/04/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 346
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се измива, почиства се и се нарязва на ивици. Поръсва се със сол, оцет, начукан карамфил и се похлупва. Оставя се да престои 20 минути.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в загрятата мазнина. Добавя се отцеденото зеле, настърганите ябълки и малко вино.

Задушава се похлупено, като през интервали се разбърква и се долива малко вино и от маринатата на зелето.

Към края се добавят захарта, кимът и солта. Разбърква се и се оставя още няколко минути на котлона.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Диди Василева
Салатата е супер приятели !!!
вкусотийка със ракийка !!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв