Студена пикантна риба

03/09/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • риба – 1 кг
  • масло – 100 г
  • моркови – 1 бр.
  • дафинов лист – 2 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • лимони – 1 бр.
  • бахар – 3 - 4 зърна
  • яйца – 4 бр.
  • магданоз – 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва и запържва в маслото и се добавя нарязаният на тънки колелца морков. Рибата се почиства, измива, осолява се и се нарязва на парчета.

Запръжката се сипва в тава и отгоре се нареждат парчетата риба. Добавят се дафиновите листа, бахарът, черният пипер и 100 мл вода. Похлупва се и се вари на тих огън до готовност на рибата.

С решетъчна лъжица сместа се пресипва в чиния за сервиране, а в соса от варенето се разбиват яйцата, сокът от половин лимон и накълцаният магданоз. С този сос се залива рибата и се оставя да изстине. Сервира се гарнирана с резенчета лимон.

подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар