Печен патладжан с мед и подправки

01/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 968
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила. Намажете всяко от парчетата патладжан с малко зехтин и ги сложете да се пекат. Обръщайте патладжаните, така че да станат кафяви и от двете страни.

В тиган изпържете чесъна в останалата мазнина за няколко секунда. След това прибавете подправките, меда и лимоновия сок.

Налейте достатъчно вода, за покрие сместа и сложете вътре парчетата патладжан. Гответе около 10 минути, докато поемат соса.

Прибавете още малко вода, ако е необходимо. Овкусете със сол и сервирайте.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар