Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Средиземноморска супа от раци

Средиземноморска супа от раци

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44727640
Средиземноморска супа от раци1 / 2
27/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • раци - 15 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ориз - 2 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раците се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се изчистват. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и заедно с брашното се запържват в зехтина.

Разрежда се с бульона от варенето на раците и се добавят оризът и месото от раците.

Вари се до готовност на ориза и при непрекъснато бъркане се добавят разбитите яйца. Готовата супа се поръсва със сол, черен пипер и накълцан магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: