Украински бульон с галушки

10/06/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бульон – 1 л телешки
  • вода – 250 мл
  • грис – 100 г
  • масло – 25 г
  • яйца – 1 бр.
  • сол – ½ ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва водата и когато кипне, се добавят маслото, солта и грисът.

Бърка се до сгъстяване и се оставя да изстине. Добавя се яйцето и черният пипер, сместа се разбърква добре и с лъжица се оформят топки, които се пускат във врящия бульон.

Готови са, щом изплуват. Сервират се заедно с бульона.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар