Задушено рибно филе с яйчен сос

23/04/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо202
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • рибно филе – 1 кг
  • олио – 200 мл
  • лук – 2 глави
  • моркови – 3 бр.
  • целина – 1 глава
  • брашно – 50 г
  • кисело мляко – 200 г
  • яйца – 3 бр.
  • чесън – 4 - 5 скилидки
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • магданоз – 1 връзка
  • лимони – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сгорещява олиото и се добавят нарязаните на дребно лук, чесън, моркови и целина. Задушават се до омекване и се добавя брашното, като леко се запържва.

Разрежда се с топла вода и се оставя да поври. Добавя се рибното филе и се захлупва. Ястието се задушава 20 минути и се застройва с разбитите в киселото мляко жълтъци.

Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок. Сервира се обилно поръсено с накълцан магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар