Рибно руло със сос

22/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо637
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • риба – 800 г рибно филе
  • лук – 2 глави
  • яйца – 3 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • целина – 1 глава
  • магданоз – ½ връзка
  • кисели краставички – 3 бр.
  • гъби – 50 г
  • хляб – 2 филии
  • прясно мляко – 100 мл
  • кашкавал – 40 г
  • галета – 25 г
  • олио – 100 мл
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • домати – 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се смила и се добавят сол, черен пипер, накиснатият в млякото и изцеден хляб, 1 яйце, половината от предварително сварените и нарязани на кубчета моркови и целина, гъбите, киселите краставички и 1 сварено яйце.

Всичко се разбърква добре и се оформя като руло. Слага се в намазана с мазнина тава, намазва се с разбито яйце и се поръсва с галета и настърган кашкавал. Запича се в умерена фурна.

Приготвя се сос от нарязания лук, настърганите домати и останалата част от морковите и целината, пасира се и с него се залива готовото руло преди сервиране. Сервира се, поръсено с нарязан магданоз.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар