Забулен шаран

30/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
"Колкото и да го забулвате този шаран, ще го изядем "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • шаран – 1 бр.
  • лимони – 1 бр.
  • масло – 80 г
  • яйца – 2 бр.
  • бяло вино – 150 мл
  • сол – ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива и нарязва на порции. Поръсва се със сока на лимона и се намазва с разтопено масло. Запича се на скара.

Яйцата се разбиват на водна баня, заедно с виното, настъргана лимонова кора и солта, до сгъстяване, но без да заври.

Парчетата риба се посоляват и се нареждат в тава. Заливат се със соса и се запичат в умерена фурна.
подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар