Скумрия на скара с пикантен орехов сос

12/08/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо600
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • скумрия – 1 кг филе
  • олио – 100 г
  • масло – 100 г
  • орехи – 200 г
  • чесън – 4 скилидки
  • чили сос – 1 ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сол – ½ ч.л.
  • магданоз – 6 - 7 стръка
  • лимони – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се измива, поръсва се със сол и черен пипер и се топва в олиото.

Запича се на скара и се нарежда в плоска чиния. Приготвя се сос от счуканите орехови ядки, попарени с 100 мл гореща вода, начукан чесън, разтопено масло, накълцан магданоз и чили сос.

С него се залива рибата и се сервира, като се украсява с резени лимон.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар