Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Мерлуза по воденичарски

Мерлуза по воденичарски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44727638
Мерлуза по воденичарски1 / 2
17/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • мерлуза - 1 кг
  • масло - 100 г
  • домати - 500 г
  • чесън - 2 глави
  • брашно - 5 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • лимонов сок - 100 мл
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба се нарязва на порции, осолява се и се овалва в брашно. Пържи се в силно сгорещено олио.

Когато е готова, се залива със сос от нарязаните и предварително запържени в маслото ситно нарязани домати, чесън и магданоз.

Сервира се полята с лимонов сок.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: