Заек със сметана и бекон

22/04/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо652
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо се накисва в прясното мляко и се оставя за 2 часа на хладно. След това се вади, измива се с топла вода, подсушава се и се правят разрези, в които се пъхват малки парченца бекон. Месото се натърква със сол и черен пипер.

Морковите се нарязват на кръгчета и се слагат в тава, намазана с мазнина. Месото се маже с разтопено масло, слага се върху морковите и се пече 30 минути в загрята на 220 градуса фурна.

След това температурата се намалява до 180 градуса и заекът се пече още един час, като постоянно се полива с гореща вода. Сметаната се смесва с брашното и малко сос от печенето. Всичко се кипва за 3 минути на котлона.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар