Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Риба»Руладини»Рибни руладини по русенски

Рибни руладини по русенски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44827650
Рибни руладини по русенски1 / 2
19/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • мерлуза - 800 г или друг вид риба без глави
  • сланина - 150 г
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • домати - 3 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • лимони - 1 бр.
  • картофи - 7 бр.
  • масло - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите, измива се и се нарязва на парчета с правоъгълна форма. Всяка порция се начуква леко с дървено чукче или сатър, поръсва се със сол и черен пипер и се напръсква с част от виното.

Така приготвената риба престоява около 1 час и след това руладините се завиват, като в тях се слага плънка от обелени скилидки чесън, парче леко сварен морков, парче домат и част от ситно нарязания магданоз.

Сланината се нарязва на тънки правоъгълни парчета и леко се начуква, след което с парченца сланина се завиват руладините, завързват се с конец или се забождат с клечка за зъби.

Овалват се в брашно и се изпържват в сгорещото олио. В същата мазнина се запържват ситно нарязаният лук, морковите, целината и останалото брашно. Разрежда се с топла вода и останалото вино.

Задушава се на тих огън до омекване на зеленчуците. Пасира се и със сместа се заливат руладините, които се оставят да врат в умерена фурна около 15 минути.

Изваждат се, отстранява се конецът или клечките и се сервират поръсени с магданоз, заляти със сгорещено масло и украсени с парче лимон.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: