Рибни руладини по русенски

19/08/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо257
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите, измива се и се нарязва на парчета с правоъгълна форма. Всяка порция се начуква леко с дървено чукче или сатър, поръсва се със сол и черен пипер и се напръсква с част от виното.

Така приготвената риба престоява около 1 час и след това руладините се завиват, като в тях се слага плънка от обелени скилидки чесън, парче леко сварен морков, парче домат и част от ситно нарязания магданоз.

Сланината се нарязва на тънки правоъгълни парчета и леко се начуква, след което с парченца сланина се завиват руладините, завързват се с конец или се забождат с клечка за зъби.

Овалват се в брашно и се изпържват в сгорещото олио. В същата мазнина се запържват ситно нарязаният лук, морковите, целината и останалото брашно. Разрежда се с топла вода и останалото вино.

Задушава се на тих огън до омекване на зеленчуците. Пасира се и със сместа се заливат руладините, които се оставят да врат в умерена фурна около 15 минути.

Изваждат се, отстранява се конецът или клечките и се сервират поръсени с магданоз, заляти със сгорещено масло и украсени с парче лимон.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар