Скариди в пикантен доматен сос

23/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо959
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрейте половината от зехтина. Прибавете нарязания лук. Пържете го на ниска температура докато омекне. След това прибавете целината и нарязаната червена чушка. Пържете още 5 минути.

Увеличете температурата. Сипете вътре виното, оцета и доматите. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете сместа да се вари за около 5 минути.

Намалете температурата. Покрийте тигана и оставете сосът да къкри около 30 минути или докато зеленчуците омекнат. Смелете соса, за да стане на пюре.

Загрейте останалата част от зехтина в друг тиган. Сложете вътре чесъна, магданоза и лютата чушка. Пържете и едновременно с това разбърквайте, докато чесъна стане златист, но не кафяв на цвят. След това сипете вътре доматеното пюре и сложете да се вари. Опитайте на вкус и ако има нужда посолете.

Прибавете скаридите в тигана и сложете ястието обратно да се вари. Намалете температурата и гответе още 4-6 минути. Свалете ястието от огъня и сервирайте.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар