Баклава

08/10/2007
Марина
отМаринаНовак
"Баклава - един път! Гарантирано ще си оближете пръстите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105 358
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се приготвя смес от счуканите орехи, бадеми и канела.

Тавата за печене се намазва с мазнина. На дъното се поставя една кора, намазва се с масло и върху нея се поставя следващата кора. След като сте наредили пласт от три кори поставете част от приготвената смес от орехи, бадеми и канела. Повтаряте процедурата на всеки три кори. Покривате с последната кора. Намазвате с масло и нарязвате на ромбчета. В средата на всяко ромбче поставете щипка смлян карамфил.

В предварително загрята фурна до 160 градуса печете около 1 час.

Смесвате водата , захарта, ванилията и лимоновия сок. Варите на бавен огън до сгъстяване на сиропа. Канелената пръчица се отстранява.

След като баклавата изстине се залива.
подобни рецепти тук
5 19
4 3
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мариела Христова
Приготвих я по ваша рецепта, но я направих без бадемите и карамфила.
2
0
Катя Благоева
И аз я правя като вас страхотна става!
0
1
Виктория
Виктория
30.11.2013 21:31
Аз пека баклавата бавно,за да порозовее и отвътре.Така я харесвам.Става цялата с еднакъв цвят.
9
0
Йовов
Йовов
30.11.2013 17:37
Абе то хубава е рецептата но нещо е сбъркано мисля за времето на печене и то при загрята фурна и то да се пече около час ... Да вземе да го коригира .
5
3

Виж всички коментари или напиши такъв