Сос Карбонара

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283122192
Сос Карбонара1 / 2
21/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • прошуто - 350 г или гуанчиале
  • жълтъци - 4 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сметана - 250 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • пармезан - 1 к.ч., настъргано
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се запържва, добавя се гуанчиалето, нарязано на малки парченца и се запържва за 4 мин.

Жълтъците и сметаната се разбиват и добавят при соса. Бърка се непрекъснато, като в последните минути се добавя сиренето.

Овкусява се със сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: