Спанак с киноа

17/04/2014
Marianaот MarianaНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 609
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се накисва в гореща вода за около 10 минути, след което се отцежда и се изплаква под течаща вода. Това се прави, за да се отдели естествената лека горчивина.

Оставете киноата настрана, за да се отцеди добре. Спанакът се почиства много добре и се нарязва на ленти. От зехтина, пресования чесън и прясно отцедения лимонов сок се приготвя дресинг.

Спанакът и киноата се смесват, разбъркват се добре и се овксяват с дресинга. Салатата се поръсва с натрошените орехови ядки, добавят се разполовените домати чери и се поръсва с пармезан. Поднася се студена като предястие или като гарнитура към риба и печено месо.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар