Фусили с маслен сос и цитрусова гремолата

08/07/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За гремолатата: Настъргват се лимоновата и портокаловата кора на едро ренде. Прибавя се пармезанът, магданозът и пасираният чесън, разбърква се добре и се оставя встрани.

За масления сос: Брашното се запържва в разтопеното краве масло до златист цвят. Долива се прясното мляко на тънка струя. Разбърква се непрекъснато, докато се получи гъста консистенция. Прибавят се трите вида сирене и се разбърква.

Осолява се и се поръсва с черен пипер. Готовият вече сос се оставя встрани. Пастата се вари според указанията на опаковката. Отделя се 1 ч.ч.от течността, където е вряла пастата, а фусилите се отцеждат.

Пастата се залива със соса, но ако е прекалено гъст се долива от заделената чаша вода. Овкусява се със сол и черен пипер и внимателно се разбърква. След като се разпредели в чинии се поръсва всяка порция с цитрусовата гремолата.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар