Агнешко с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Агнешко с ориз1 / 2
30/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Агнешко с ориз, но с ориенталски вкус и аромат - опитайте и ще се почувствате като герой от 1001 нощ"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • кайма - агнешка 500 гр.
  • канела - 1 ч.л.
  • бахар - сладък 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 2 - 3 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуквате месото и го овкусявате със сол и бахар.

Лукът нарязвате на дребно. Добавяте го към месото и слагате една супена лъжица масло. Запържвате в тиган с три литра вода и се оставя да ври около час на слаб огън.

През това време слагате ориза в топла вода.

Запържвате каймата и я овкусявате с канела, сол и бахар. От получилия се бульон на агнешкото взимате четири чаени чаши и заливате каймата. Изцеждате ориза и го добавяте към каймата. След като заври, оставяте да ври 20 минути на слаб огън.

Накрая, когато стане готова сместа, я сервирате, като отгоре слагате агнешкото и украсявате по избор с фъстъци и бадеми.

В арабската кухня се слага и чесън за вкус.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: