Агнешко с ориз

30/12/2010
от СъбинНовак
"Агнешко с ориз, но с ориенталски вкус и аромат - опитайте и ще се почувствате като герой от 1001 нощ "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 998
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуквате месото и го овкусявате със сол и бахар.

Лукът нарязвате на дребно. Добавяте го към месото и слагате една супена лъжица масло. Запържвате в тиган с три литра вода и се оставя да ври около час на слаб огън.

През това време слагате ориза в топла вода.

Запържвате каймата и я овкусявате с канела, сол и бахар. От получилия се бульон на агнешкото взимате четири чаени чаши и заливате каймата. Изцеждате ориза и го добавяте към каймата. След като заври, оставяте да ври 20 минути на слаб огън.

Накрая, когато стане готова сместа, я сервирате, като отгоре слагате агнешкото и украсявате по избор с фъстъци и бадеми.

В арабската кухня се слага и чесън за вкус.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар