Запеканка с макарони и кайма на фурна

05/04/2014
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 684
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • макарони - 500
  • кайма - 500
  • пармезан - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 30 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • риган - на вкус
  • сол - на вкус
  • канела - 1 щипка
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина заедно с каймата, разбърква се енергично, докато каймата стане на трохи и се осолява се. Поръсва се с черния пипер и ригана и се долива се 1 ч.ч. вода.

Оставя се сместа да ври на тих огън около 15 мин. Макароните се варят според указанията на опаковката, като се слага във водата им зехтин и щипка канела. Местната смес се изсипва върху тавичка, а върху тях се разпределят макароните.

За заливката се разбиват прясното мляко, брашното, яйцата и разтопеното масло. Добавя се сол и черен пипер. Макароните се заливат със заливката и се поръсва с пармезана. Ястието се пече в предварително загрята фурна до пълна готовност.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар