Запеканка с макарони и кайма на фурна

05/04/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 696
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина заедно с каймата, разбърква се енергично, докато каймата стане на трохи и се осолява се. Поръсва се с черния пипер и ригана и се долива се 1 ч.ч. вода.

Оставя се сместа да ври на тих огън около 15 мин. Макароните се варят според указанията на опаковката, като се слага във водата им зехтин и щипка канела. Местната смес се изсипва върху тавичка, а върху тях се разпределят макароните.

За заливката се разбиват прясното мляко, брашното, яйцата и разтопеното масло. Добавя се сол и черен пипер. Макароните се заливат със заливката и се поръсва с пармезана. Ястието се пече в предварително загрята фурна до пълна готовност.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар