Мерлуза върху чесново канапе

03/10/2012
от СтрахилНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо651
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината от посоченото количество зехтин запържваме лука, бекона, добре изцедените гъби и 2-3 нарязани на тънки кръгчета скилидки чесън (добавяйки в този ред).

В пръстен гювеч разполагаме посолените рибни филета, покриваме със запържената смес, добавяме виното и печем в умерена фурна до готовност.

В останалата мазнина запържваме филийките хляб и ги намазваме със сос "Alioli" - количеството на соса е по вкус.

В затоплени чинии подреждаме по подходящ начин филийките хляб, разполагаме върху тях рибните филета, бекон, гъби и заливаме с лъжица две от соса от печенето.

подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар