Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Aгнешки дреболии с лук и пушено сирене

Aгнешки дреболии с лук и пушено сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Aгнешки дреболии с лук и пушено сирене1 / 2
26/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 кг.
  • пушено сирене - 1 кг.
  • лук - 50 гр.
  • домати - 1 кг.
  • джоджен - 100 гр.
  • кускус - 500 гр.
  • прясно мляко - 1 л.
  • лимони - 100 гр.
  • масло - 200 гр.
  • сол - 20 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити агнешки дреболии се сваряват в подсолена вода заедно с лимоновия сок и част от лука, нарязан на едро. Отцеждат се от бульона и се нарязват на кубчета.

Останалият лук се нарязва на ситно и се задушава в част от маслото. Към него се прибавят дреболиите; добавят се и обелените и нарязани домати, които също се задушават.

Пушеното сирене се обелва и се нарязва на кубчета. Добавя се към задушените продукти и ястието се запича в умерена фурна.

Кускусът се сварява в подсоленото мляко, разредено с малко вода, и се задушава в останалото масло.

Готовото ястие се поръсва с нарязания на ситно джоджен.

Сервира с гарнитура от кускуса.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: