Орехов сос за риба

23/03/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • орехи – 20 бр.
  • яйца – 2 бр. (твърдо сварени)
  • зехтин - 1 с.л.
  • горчица – 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч. ч.
  • галета - 1 с. л.
  • захар – 1 щипка
  • сол – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците на яйцата се изваждат и се разбиват със зехтина. Орехите се смилат или се смачкват в хаванче, добавя се горчицата и 1 с. л. преварена вода.

Смесват се жълтъците и орехите, добавят се солта, захарта, оцетът и галетата.

Сосът е подходящ за заливане на варена или печена риба.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар