Плодове в ром

02/11/2012
Антонио
отАнтониоНовак
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо697
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • череши - черни 500 гр. с костилките, но без дръжките
  • ром - 1/2 бутилка
  • захар - 250 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме рома със захарта докато почти се е разтворила, но без загряване. Слагаме черешите в буркан, достатъчно голям да ги побере и заливаме с рома. Затваряме плътно и ги съхраняваме в тъмно и хладно място, за да ги отворим за Коледа или много по-рано.

Плодовете могат да служат като украса за скадоледи и торти, а ликьорът да се пие като десертна алкохолна напитка, или да се смесва малка част от него с разни леки вина тип шампански.

По същия начин се приготвят и други плодове.
Например:

Обелваме 500 гр. здрави, есенни круши, нарязваме ги на 4 парчета и махаме семенната им част. Слагаме ги в подходящ буркан и заливаме със същата заливка, както при черешите.

Или:
Добре узрели, но здрави сини сливи, за кратко потопени във вряща вода, след което обелени. Разполовяваме по дължина и изваждаме костилката. Отново заливаме с ром, смесен със захар.

подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дани
Дани
13.05.2013 22:40
Звучи интересно и приятно, обаче и убийствено калорично. Това е само за хора с много ниска кръвна захар.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв