Ezine.bg»Рецепти»Паста»Зелени талиатели с пилешко и пикантен сос

Зелени талиатели с пилешко и пикантен сос

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283122192
Зелени талиатели с пилешко и пикантен сос1 / 2
21/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • талиатели - 300 г, зелени
  • бульон - 100 мл, пилешки (кубче)
  • чушки - 1 бр., червена, на лентички нарязана
  • пилешко месо - 300 г, пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • босилек - 1 с.л., на ситно
  • масло - 1 с.л., краве
  • зехтин - 2 с.л.
  • пипер - 1 щипка, кайенски
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульонът се кипва заедно с нарязаната чушка около 5 мин. В зехтина се запържва пилешкото месо.

Прибавя се пилешкият бульон, кравето масло и босилекът. Пастата се вари според указанията на опаковката и се отцежда.

Талиателите се разпределят на гнезда и се поливат със соса. Поръсват се със сирене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: