Зелени талиатели с пилешко и пикантен сос

21/03/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • талиатели - 300 г, зелени
  • бульон - 100 мл, пилешки (кубче)
  • чушки - 1 бр., червена, на лентички нарязана
  • пилешко месо - 300 г, пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • босилек - 1 с.л., на ситно
  • масло - 1 с.л., краве
  • зехтин - 2 с.л.
  • пипер - 1 щипка, кайенски
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульонът се кипва заедно с нарязаната чушка около 5 мин. В зехтина се запържва пилешкото месо.

Прибавя се пилешкият бульон, кравето масло и босилекът. Пастата се вари според указанията на опаковката и се отцежда.

Талиателите се разпределят на гнезда и се поливат със соса. Поръсват се със сирене.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар