Фусили с пилешко, бекон и грах

18/03/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 003
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • фусили - 250 г или др. вид паста
  • пилешко месо - 2 парчета, гърди
  • зехтин - 2 с.л.
  • бекон - 100 г
  • грах - 100 г, зелен
  • сметана - 4 с.л., течна
  • бяло вино - 4 с.л., сухо
  • пармезан - за поръсване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на кубчета пилешки гърди и бекон се запържват. Прибавя се виното. Задушава се, докато течността се изпари.

Грахът и сметаната се прибавят и се държи на огъня около 5 минути.

Пастата се вари според указанията на опаковката. Отцежда се и се смесва със соса. Овкусява се със солта и черния пипер.

При сипване всяка порция се поръсва с пармезана.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар