Бяла риба с хрян

17/03/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бяла риба – 700 г
  • хрян – 100 г
  • масло – 80 г
  • сметана – 100 мл (течна)
  • за бульона
  • вода - 1 л
  • оцет - 70 мл
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол – 1 с.л.
  • дафинов лист – 2 бр.
  • копър – 5 - 6 стръка
  • магданоз – 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипва се водата, слагат се продуктите за бульона и всичко ври на слаб огън за половин час. Така бульонът се получава силен.

Рибата се почиства, измива се и се посолява. Слага се в готовия бульон да поври на слаб огън 20 минути при захлупена тенджера.

Изважда се и се слага в широка плитка чиния. Маслото се разтопява и с него се залива рибата.

Отгоре се настъргва хрянът. Рибата се сервира студена, полята със сметана.
подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар