Ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Салата от миди и зелен лук

Салата от миди и зелен лук

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44727640
Салата от миди и зелен лук1 / 2
17/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • миди - 500 г (замразени или пресни)
  • олио - 50 мл
  • лимони - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • сол - ½ ч.л.
  • копър - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се сваряват и отцеждат, след което към тях се прибавят солта, сокът на лимона, ситно нарязаният лук и олиото.

Разбъркват се и се изсипват в чиния за сервиране.

Поръсват се с накълцан копър.

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
нещо подобно правя с охлювите при липса на миди и те са си мускулче
06.05.2016 16:38