Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Предястие от мерлуза

Предястие от мерлуза

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44027604
Предястие от мерлуза1 / 2
21/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • мерлуза - 1 кг филе
  • олио - 150 мл
  • яйца - 5 бр. (твърдо сварени)
  • горчица - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • кисели краставички - 4 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • майонеза - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото рибно филе се нарязва на порции, поръсва се със сол, напръсква се с оцет и се оставя за 15 минути. Изпържва се в сгорещеното олио.

Отцедената от мазнината риба се поставя в плитка чиния, поръсва се с настърганите на ренде яйца и дребно нарязаните кисели краставички.

Залива се с майонеза, разбъркана с кисело мляко. Отгоре се поръсва със счукан черен пипер, украсява се с клончета магданоз и лимонови резенчета.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: