Бъркани яйца по индийски

13/03/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 467
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • мазнина - за пържене
  • лук - 1 глава, едната половина на шайби, другата на ситно
  • масло - 50 г
  • джинджифил - 1 парче, настъргано 2, 5 см
  • люти чушки - 2 бр., зелени
  • кориандър - 1 връзка
  • яйца - 4 бр., големи, разбити
  • куркума - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на шайби лук се запържват в мазнината за пържене, а нарязаната на ситно глава лук се запържва в маслото, докато омекне.

Джинджифилът, лютите чушки се прибавят към лукът. Яйцата се объркват със солта, черния пипер, и се добавят към лучената смес.

Декорира се с нарязаният на ситно кориандър и нарязаните на шайби лук.
подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар