Пиле къри

03/06/2011
Алисия
отАлисияНовак
"Съветваме ви да пропуснете закуската, за да може да се насладите на вкусен обяд с пиле къри!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 410
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на 4 порции, маха се кожата и се измива.

В една тенджера загряваме мазнината и там поставяме нарязаният на ситно лук, заедно със ситно нарязания джинджифил и люти чушки. Когато лука стане прозрачен, добавяме и ситно нарязания чесън. Пържим още една минута и прибавяме парчетата пиле. Пържим докато побелее месото и прибавяме индийското орехче, после домата, обелен и нарязан на дребно, поръсваме с кърито и разбъркваме. След това залива всичко с вряща вода, докато покрием пилето.

Варим на тих огън 20 минути с леко открехнат капак на тенджерата. Накрая поръсваме със ситно нарязан кориандър.

Сервира се с пилаф от ориз или с хляб и богата салата от свежи зеленчуци.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14
marcheva14
29.09.2016 12:42
Приятна рецепта, за съжаление снимката на е на автора за да преценя точно как изглежда, но аз като мазнина ще ползвам масло и зехтин. Пилешко месо основно се приготвя с масло., също така този кориандър от 15 бр клонки за мен е изключително много, има изключително силен аромат и на мен ще ми е в повече. Не бих сложила толкова много.
0
0
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
29.09.2016 12:33
невероятен вкус
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв