Стриди на грил

13/03/2014
Maria  Tonchevaот Maria TonchevaНовак
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции30
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо242
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • стриди - 12 бр. тихоокеански
  • масло - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 3 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • морска сол - едра за подложка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стридите се покриват със студена вода и се оставят да врят, докато си разтворят черупките. Оставят се да изстинат.

Грилът се нагорещява до висока температура. Счуканият чесън, галетата се смесват с маслото и се разбъркват добре. Прибавя се магданозът, малко солта и черният пипер.

Тавичка се покрива с морска сол. Отварят се стридите внимателно, месестата част се слага в по-голямата черупка, а другата се изхвърля. Покриват се с маслото и подправките. Запичат се около 2 мин.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар