Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Супа с пушена треска, боб и праз

Супа с пушена треска, боб и праз

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283122195
Супа с пушена треска, боб и праз1 / 2
18/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • бульон - 600 мл, зеленчуков или рибен
  • лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • зехтин - 2 с.л.
  • боб - 850 г, сварен
  • треска - 500 г, пушена
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • сметана - 4 - 6 с.л. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и празът се запържват в зехтина. Прибавя се бульонът и се оставя да заври около 5 мин.

Прибавя се бобът. Рибата се почиства и се реже на малки кубчета. Прибавя се в супата.

Супата се овкусява със солта и черния пипер. Поръсва се с нарязаният на ситно магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: