Чийзкейк с карамелова заливка

06/03/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър102537
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 973
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват бисквитите, канелата и маслото. Сместа се разстила по дъното и стените на форма и се оставя в хладилника. Желатинът се накисва в лимоновия сок, за да набъбне и после се разтапя на водна баня.

Разбитото сирене се смесва с млякото, ванилията и желатина. Прибавя се и сметаната, отделно разбита със захарта. Полученият крем се бърка до пухкавост и после се разпределя върху блата. Кейкът се поставя в хладилника, докато се стегне кремът.

През това време се карамелизира захарта, добавя се маслото, а когато то се разтопи се слага и сметаната. Сместа се разбърква старателно и се оставя да изстине. Накрая се излизва внимателно върху сладкиша и той отново се връща в хладилника.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар