Чийзкейк с карамелова заливка

06/03/2014
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаИноватор102537
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 703
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити – 2 ч.ч. натрошени
  • канела – 1/2 ч.л.
  • масло – 1 пакетче
  • ЗА КРЕМА
  • крема сирене – 3 пакетчета
  • мляко – 400 мл кондензирано
  • желатин – 1 пакетче
  • лимонов сок – 3 с.л.
  • ванилия – 2 ч.л. ванилова есенция
  • сметана – 1 и 1/2 ч.ч. течна
  • захар – 2 с.л.
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • захар – 1/2 ч.ч.
  • сметана – 1/4 ч.ч. течна
  • масло – 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват бисквитите, канелата и маслото. Сместа се разстила по дъното и стените на форма и се оставя в хладилника. Желатинът се накисва в лимоновия сок, за да набъбне и после се разтапя на водна баня.

Разбитото сирене се смесва с млякото, ванилията и желатина. Прибавя се и сметаната, отделно разбита със захарта. Полученият крем се бърка до пухкавост и после се разпределя върху блата. Кейкът се поставя в хладилника, докато се стегне кремът.

През това време се карамелизира захарта, добавя се маслото, а когато то се разтопи се слага и сметаната. Сместа се разбърква старателно и се оставя да изстине. Накрая се излизва внимателно върху сладкиша и той отново се връща в хладилника.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар