Бадемова шарлота

09/03/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 534
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремът се приготвя, като жълтъците се разбиват със захарта. Прибавя се постепенно врящото мляко с ванилиите и се бърка непрекъснато на слаб огън до сгъстяване, без да завира.

Отделно се разбива маслото и към него се прибавят половината от смлените бадеми и пудрата захар. Прибавя се млечната смес.

По дъното и стените на тавичка за торта се подреждат бишкоти, натопени в смес от сиропа и вишновката. Отгоре се намазва на дебел пласт част от крема, върху него се нареждат бишкоти, отново ново крем и т. н., докато тортената формичка се напълни.

Най-горният пласт е от бишкоти и върху него се слага чиния, за да тежи. Шарлотата се оставя в хладилника за няколко часа и след това се обръща в чиния за торта.

Шарлотата се намазва отстрани и отгоре с останалия крем, върху който се поръсват с бадеми. Отгоре се украсява с целите бадеми и вишните от сладкото.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар