Чийзкейк с лимоново масло

24/03/2014
Кристина Черниковаот Кристина ЧерниковаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо646
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ЗА БЛАТА
  • бисквити – 250 г
  • масло – 1 пакетче
  • ЗА КРЕМА
  • маскарпоне– 500 г
  • ванилия - 3 пакетчета
  • ЗА ЛИМОНОВОТО МАСЛО
  • масло – 250 г
  • захар – 1 с.л.
  • сметана – 70 мл течна
  • лимони – 1 и 1/2 бр. (кората и сока)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От счуканите бисквити и разтопеното масло се приготвя смес, която се разстила по дъното и стените на форма. Поставя се в хладилника. Разбитото сирене се смесва със захарта, ванилията и яйцата.

Сместа се разбива старателно, докато се получи пухкав крем и се разпределя върху блата. Пече се около 60 минути на 160 градуса. Кравето масло се разбива заедно със захарта до пухкавост.

Добавят се лимоновият сок и настърганата лимонова кора. В друг съд се разбива течната сметана и се прибавя към първата смес. Кейкът се покрива със заливката и се връща обратно в хладилника за няколко часа.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар